Masterpiece of

tres doux

There are many variations of passages of Lorem
Ipsum available, but the majority.

Chocolade karamel koeken

Voor 18 chocolade karamel koeken

Ingrediënten

Brosse bodem
50 gram witte basterdsuiker
100 gram koude boter
150 gram bloem
mespuntje zout
1 eidooier

Karamel
1 portie dulce de leche

Chocolade topping
200 gram melkchocolade
Nougatine naar smaak

Bereiding

Stap 1 – Maak de brosse bodem

Verwarm de oven voor op 170°C voor een heteluchtoven, 185°C voor een elektrische oven. Vet de cupcake vormpjes in. Snijd de boter in kleine blokjes. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed met je handen tot een deeg. Er zullen eerst deegkruimels ontstaan. Als je langer doorkneed kun je een mooie deegbal maken. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat ongeveer 15 minuten rusten in de koelkast. Vervolgens verdeel je het deeg in 18 kleine balletjes. Duw de balletjes plat in de cupcake vormpjes. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bak de koekbodempjes in ongeveer 15-20 minuten goudbruin in de oven.

Stap 2 – Verspreid de karamel en de chocolade over de koeken

Smeer op iedere koekbodem een laagje dulce de leche met een lepeltje. Eventueel kan je de dulce de leche kort verwarmen in de magnetron en daarna goed doorroeren. De karamelpasta wordt dan iets zachter en zal makkelijker te smeren zijn. Smelt de melkchocolade (met periodes van maximaal 20 seconden in de magnetron of au bain marie). Verdeel de gesmolten melkchocolade over de koeken. Verspreid de melkchocolade egaal over iedere koek. Strooi vervolgens op iedere koek een beetje nougatine.

Laat de chocolade uitharden. Daarna kan je de koeken uit de vormpjes halen.

Beste bezoekers,

Op de volgende data kunnen wij helaas geen klussen meer aannemen:

Onze excuses, neem gerust contact met ons op voor een andere datum!