Masterpiece of

tres doux

There are many variations of passages of Lorem
Ipsum available, but the majority.

Luchtige champagne cupcake met champagne crème en aardbeien

Recept voor 12 cupcakes

Ingrediënten

Cupcakes
200 gr. bloem
1 eetlepel bakpoeder
220 gr. suiker
Mespunt zout
120 ml champagne of prosecco
60 ml karnemelk
60 ml zonnebloemolie
1 eetlepel vanille extract

Champagne crème
250 gr boter op kamertemperatuur
60 gr poedersuiker
250 gr banketbakkersroom, aangeroerd met champagne of prosecco
2 eetlepels aardbeienjam

Garnering
Verse aardbeien
50 gr witte hagelslag

Bereiding

Cupcakes
Verwarm de oven op 180 graden. Zeef de bloem en de bakpoeder boven een kom. Meng met een garde de suiker en het zout erdoor. Mix in een andere kom het ei met de champagne of prosecco, de melk, de zonnebloemolie en de vanille. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze, op lage stand, tot een glad beslag. Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op de hoogste stand. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Champagne crème
Doe de zachte boter met de poedersuiker in de kom van een keukenmachine. Klop de boter rustig luchtig. Dit duurt minstens 10 minuten. Maak ondertussen de banketbakkersroom, aangeroerd met champagne of prosecco. Giet de room op een plat bord en dek deze af met plastic folie en laat het afkoelen. Als deze afgekoeld is voeg je deze beetje bij beetje bij de zalvige boter. Blijf kloppen tot alles goed gemengd is. Voeg als laatste de jam toe en klop deze er kort door zodat er een gemarmerd effect ontstaat.

Garnering
Was de aardbeien. Dep ze voorzichtig droog en verwijder het kroontje. Schep de champagne crème in een spuitzak met een kartelmondje. Spuit een mooie rozet op de cupcakes en garneer ze met aardbeien en witte hagelslag.

Beste bezoekers,

Deze maand hebben we de valentijnsplank